Терапевтът Олга Усатова посочва кои продукти заместват хапчетата за сън. Усатова обяснява,

...
Терапевтът Олга Усатова посочва кои продукти заместват хапчетата за сън. Усатова обяснява,
Коментари Харесай

Продуктите, които заместват хапчето за сън

Терапевтът Олга Усатова посочва кои артикули заместват хапчетата за сън. Усатова изяснява, че системата за сън и бодърстване се образува от три съставния елемент: триптофан, серотонин и мелатонин. Триптофанът е аминокиселина, която влиза в тялото единствено с храната. Именно от него се синтезира серотонин, който е виновен за жизненост денем, и мелатонин, който обезпечава продължителността на съня и неговото качество.
„ Храни с високо наличие на триптофан: сусам, шамфъстък, кашу, бадеми и лешници. Тези ядки са безспорните първенци по наличие на тази аминокиселина. Например седем шамфъстъка или 28 грама бадеми са задоволителни, с цел да произведат задоволително мелатонин “, означи тя.
Освен това заешко и пуешко месо, сьомга, пъстърва, скумрия, омар, октопод, скариди, омари, раци, стриди и миди, както и бобови растения, са сурогат на сънотворните. Според лекаря тези артикули дейно въздействат на тялото, в случай че се употребяват три часа преди лягане.
„ В допълнение към директния банкет на триптофан е допустимо естествено да се усили равнището на възпроизводим серотонин в тялото. Колониите от потребни бактерии създават 80 % от серотонина в тялото. Следователно поддържането на популацията на микробиотата на дебелото черво ще бъде още един инструмент за поддържане на здрав сън “, прибавя Усатова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР